Fluorescerende tekstiler

Tradisjonelle refleksvester består av fluorescerende tekstiler, og refleks. De fleste har et forhold til refleksen. Den er grå, og den reflekterer lyset tilbake til bilføreren. I Norge har vi lang tradisjon for å bruke refleks.

Når det ikke er helt mørkt, dvs ved daggry, i dagslys og i skumring, vil det fluorescerende tekstilet ha en svært viktig funksjon for å gjøre brukeren bedre synlig. Disse tekstilene kalles også neonfargede eller knallfargede, men korrekt er altså fluorescerende.

Et fluoriserende tekstil absorberer det usynlig ultrafiolette lyset fra himmelen, endrer så bølgelengden på denne energien, og sender den ut igjen som mer langbølget stråling i et spekter vårt øye kan oppfatte. Dette gjør at vi får skarpe farger som lettere skiller seg fra omgivelsene.

Fluorescerende tekstiler har ingen sikkerhetsfunksjon uten UV-stråler, f.eks innendørs.

Kombinasjonen fluorescerende tekstil og refleks skaper et produkt som vil øke synbarheten i både dagslys og mørket – og ikke minst: I perioden mellom lyse og mørket.

Bildet øverst er satt sammen av 2 foto for å fremheve og vise den fluorescerende effekten. Det øverste fotoet er tatt med kunstig innelys, mens det nederste viser de samme produktene fotografert med tilnærmet kun UV-lys.

Les merShow less

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn